Pagina's

woensdag 13 mei 2015

Confituurtijd

Het zonnetje schijnt, de vogeltjes fluiten en er is weer een overvloed van lekkers te vinden om confituur mee te maken!


Handig als een schoonbroer een kanjer van een groentetuin heeft en het niet kan laten om zijn oogst te delen! Dat wordt dan ook met open armen ontvangen! Deze keer bedroeg de buit enkele kg verse rabarber! 


Er werd meteen een heerlijke rabarbertaart gebakken, maar er was nog héél veel over. Dan maar de keuken in en achter de potten staan om confituur te maken. Maar het zou redelijk saai zijn allemaal dezelfde confituur te maken. Dus besloot ik te rade te gaan bij Madam Confituur. Zij heeft een blog vol lekkere recepten om uit te proberen! Ik veranderde wel het recept van confituursuiker naar ruwe rietsuiker! Ik heb ook telkens 1 zakje pectine toegvoegd, rietsuiker bindt nl niet zo goed!

Ik had mezelf een aantal kg aardbeien gekocht om onze voorraad terug aan te vullen, dus waarom eens niet combineren...

 

Als eerste was de aardbeien/rabarber confituur aan de beurt. De rabarber in kleine stukken in de pot. Een geutje sinaasappelsap erbij en laten koken.


Aardbeien pletten en mee in de pot.


Ruwe rietsuiker erbij en koken maar!


De pot in en omdraaien!


Intussen stond de volgende lading rabarber al klaar om te combineren! Dit keer met verse gember!


Ook een combinatie van rabarber en rozemarijn werd gemaakt.


Als afsluiter van de rabarber combinaties, hebben we geëxperimenteerd met banaan.


De overige rabarber werd gewone rabarber confituur!


Er waren nog zo'n 1.5kg aardbeien over, dus daar werd ook nog confituur van gemaakt!


De keuken plakt, de rietsuiker is op en de voorraad confituur werd grondig aangevuld!


En nu... smullen maar! :-)



  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten