Pagina's

donderdag 23 april 2015

Lekkere zuiderse groenteschotel met tofoe

Tegenwoordig is het weer vaker en vaker "vegedag"!

Misschien kan dit heerlijke recept je overtuigen om het zelf ook eens te proberen!






Zuiderse groenteschotel met tofu en zilvervliesrijst.

Wat heb je nodig?



  • 2 wortelen
  • 3 teentjes look
  • 1 courgette
  • 1 potje kikkererwten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • een geut olijfolie
  • 2 pakjes tofoe
  • een goeie geut bio shoyu (lima)
  • bloemkool
  • komkommer
  • Ume su (lima)
  • Herbemare kruidenzout, peper, komijn
  • zilvervliesrijst

Hoe ga je te werk?

Doe een scheut olijfolie in een grote pan. Snij de wortel in schijfjes en doe in de pan, voeg de geperste look toe en laat even sudderen.




Voeg nadien de kikkererwten (met vocht) toe. Snij de courgette in halve schijfjes en voeg toe.





Kook de zilvervliesrijst in een grote kookpot met licht gezouten water. Deze was toevallig in kookbuiltjes, maar hij is nog beter als je hem los kookt! En kook zoals op de verpakking staat.



Voeg het blikje tomatenpuree toe.




Snij de tofoe in kleine blokjes, doe in een pan met een geutje olijfolie en besprenkel naar smaak met bio shoyu. Dat wordt hier zeer royaal toegepast. Bak ze gaar (goudbruin).
 
  
Voeg kruiden naar smaak toe. Hier een beetje zout, peper en een el komijn.




Snij de komkommer in schijfjes en voeg een scheut ume su toe. Snij de bloemkool in fijne schijfjes.

Serveer het gerecht met komkommer en een aantal schijfjes bloemkool.
Ook nog heerlijk erbij, doe de rijst en de groenten apart en bestrooi de rijst met gomasio.


Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten