Pagina's

zondag 5 april 2015

Kinderen maken dessert

Terwijl mama vrolijk aan het bloggen slaat, zorgen de kinderen voor eten. De oudste maakte spaghetti en de 2 jongens maakten heerlijk dessert!

Iedereen kent het wel, je koopt (of bakt) nieuw brood, want het andere is bijna op. Het nieuwe brood is veel verser en geniet de voorkeur om opgegeten te worden. De restjes van voordien belanden hier steevast in de "broodpuddingbak". 

Vandaag zat ie zo vol, dat we er niet onderuit konden!




Kinderhanden kunnen zo veel beter kneden!
 

 Heerlijk tot een homogene massa gekneed!



Ovenschaal in en bakken maar!
 


Jammer dat geuren niet gepubliceerd kunnen worden!
 


Ik wil een wilde gok doen naar het gebruikte recept, maar wij houden ons niet heel erg aan afgemeten hoeveelheden! Ik beschrijf het nu zoals wij het vandaag hebben gedaan!

Nodig: Oud brood (in ons geval ong. 2  à 3 broodzakken vol), 1 à 1.5 liter melk, 4 eieren, 3 à 400 gr bruine suiker, 1 zakje puddingpoeder, 3 zakjes vanillesuiker en ne goeie snuif kaneel (lees, kap de overschot van het ganse potje erin, want het smaakt zo lekker!)

Breek het brood in kleine stukjes, zet melk op het vuur en doe de bruine suiker erin, roer tot de suiker gesmolten is en de melk lauw is. Giet de melk bij het brood en laat even weken. Kneed dan de massa fijn tussen je vingers. Indien er te weinig melk bij zat, is het nu de moment om er toe te voegen. Gooi nadien alle andere ingrediënten in de pot en kneed lekker verder. 

Wanneer je geen broodstukjes meer herkend, stort je de massa in een ovenschotel (wij leggen er bakpapier in, omdat we de broodpudding er dan het gemakkelijkst uit krijgen!) Bak ongeveer op 45 minuten af op 175° à 200°.

Afkoelen en opeten, of meteen opeten zoals dat hier gewoonlijk gaat!

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten