Pagina's

zondag 21 juni 2015

"Elke" patatjes in de oven

Een zéér geliefd recept deze dagen. Past goed bij verschillende doeleinden ook. Onlangs bij de barbecue, vanavond gewoon omdat ik geen zin had om er veel werk in te steken! :-) Je leest het, een poepsimpel gerechtje dus, waarvoor weer mijn oneindige dank aan vriendin Elke, voor het recept! Ze werden dan ook "Elke" patatjes gedoopt!


Hier het recept:

Deze aardappelen zijn gewassen gekocht. Als je ze uit de tuin haalt (jaja, ooit doen wij dat ook!) dan dien je ze eerst grondig schoon te schrobben! Snij nadien de aardappelen langs de lange zijden in 4. Als het hele dikke zijn, snij je ze in 6 en leg ze op een ovenschotel.


Gier er olijfolie over en kruid ze dan met peper, zout, provencaalse kruiden/rozemarijn/... naar smaak. (en zeg tegen de jongste dat ze er nog even moet afblijven tot ze gebakken zijn) 


Meng het goedje dooreen en leg ze mooi naast elkaar op de ovenplaat. Ja, doe het maar netjes zoals het hier staat! Geloof me, doe dat maar gewoon!


Zet ze in een voorverwarmde oven op 250° en laat +/- een half uur bakken tot ze goudbruin zijn. 


Serveer ze met al het lekkers dat je in de koelkast hebt liggen. Deze combinatie smaakte alvast naar meer!


Tip: Doe verse rozemarijn onder de aardappelen! Kan niet beter dan vers uit de tuin, maar vandaag was het zo ook lekker! :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten