Pagina's

zaterdag 4 oktober 2014

Pompoenen!

Pompoenentijd! Wat een heerlijke periode van 't jaar! :-)

Hoe we deze 'gevonden' hebben maakt het nog nét iets specialer! Op de school van de jongste zoon, wordt elk jaar het herfstfeest (oogstfeest) gevierd. De keuken van de school wordt dan telkens versierd met dingen die dat seizoen typeren en er wordt een overvloed aan eten geserveerd! En hier en daar siert er een grote pompoen de tafel. 

Kinderen begonnen al te lekkerbekken van het zien van deze gouden vrienden. Na school, op weg naar Opa's verjaardag, rijden we langs een boerderij, waar enkele mega exemplaren lagen. Er hing een kaartje boven: "GRATIS". Ik heb een briefje aan de poort geprikt met "Dankjewel voor de heerlijke pompoenen" en heb er 2 in de koffer gelegd!


Daags nadien gingen de zonen en ik aan de slag. De plaatsbesparende gouden tip om ze in te vriezen, kreeg ik van mijn goeie vriendin Elke. 

Mijn uithol expert Wibe gaat aan de slag met een lepel.



En pompoeninstukjessnijdkampioen Yentse, mag het grote mes gebruiken, eindelijk!!


Marineren doen we in een combinatie van:  olijfolie, look, peper en zout.


Dan goudbruin bakken in de pan.


Verzamelen in een grote pot.


Dan de mixer erin en fijn mixen. Nadien diepvrieszakjes in en laten afkoelen. Eens afgekoeld, kunnen de zakjes dichtgebonden worden en hoppa, de vriezer in!

Als je nadien last hebt van een hongerke, of je wil snelsnel pompoensoep, heb je maar een uitje te stoven, pompoen uit de diepvriezer erbij, aanvullen met een beetje water en bouillon en uw soepje is klaar!

Ook lekker was die stukjes gebakken pompoen opeten voor ze gemixt worden! Of ze serveren als groente bij de rest van 't eten!

Pompoen is en blijft gewoon superlekker!

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten