We zijn in een experimentele bui, dus gaan we ervoor. We zoeken in de kast naar alles wat wij vermoeden dat in een falafel thuis hoort! Wellicht zijn er nog duizenden andere manieren om ze heel lekker te krijgen. Dit is alvast onze versie!
Wij draaien erin:
- 1 blik kikkererwten
- 1 teentje knofllook
- 2 el bloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 el citroensap
- fijngehakte peterselie
Laat de kikkererwten uitlekken, doe in een kom met de fijngesnipperde knoflook en de rest van de ingrediënten. Pureer het geheel. Eerst met een stoemper, nadien kan je het met een vork nog fijner krijgen. En dan het leukste moment, met de handen!
Als je een goeie kneedbare massa hebt, rol je ze in balletjes en bak ze
goudbruin in de pan. Als je ze door paneermeel of polenta rolt, worden
ze lekker krokant!
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten